Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected] Кадър бТВКоронавирусът в момента е нов, няма

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Кадър бТВКоронавирусът в момента е нов, няма
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Коронавирусът е по-смъртоносен от грипа! Не бива да се допусне ежегодна епидемия

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected] 

Кадър бТВ

Коронавирусът сега е нов, няма построен имунитет за него, смъртността от него е по-висока от другите респираторни вируси, на които сме изложени. Има 8 или 9 групи вируси, които ни заразяват през белия дроб. Това разяснява в ефира на бТВ пулмологът доктор Александър Симидчиев. 

Около 3% е смъртността от новия вирус, той е по-смъртоносен от грипа, посочи той.

Има риск епидемията, на която сме очевидци в този момент, да стане ежедогна зараза, както е с грипа. А това не трябва да се позволява, тъй като смъртността е по-висока от съществуващите грипни вируси, уточни доктор Симидчиев.

Вирусът се закача за белодробната тъкан и провокира доста интензивно инфектиране. Когато се наруши мембраната, през която поемаме О2, се получава пневмония. Такива пациенти не могат да дишат,  на процедура имат чувството, че се давят и доста постоянно умират, в случай че не се сложат на механична вентилация. Ако това стане пандемично, както е в Италия, смъртността ще скочи. Не бива да се позволява това да става годишно и по тази причина би трябвало да се изгаси тази пандемия още в този момент, до момента в който са по-малко на брой случаите, изясни лекарят.

Обществото би трябвало да разбере, че би трябвало да си мием ръцете непрекъснато и да се съблюдава отдалеченост - метър и половина е добре, с цел да се предпазим, уточни той. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР